Q&A with De’noiser

Teamet bag

De’noiser består af Mindaugas Dambrauskas og Cilla Jepsen, der begge studerer musikterapi på Aalborg Universitet.

I 2020 fik Mindaugas idéen til at gøre støj mindre forstyrrende ved at tilføje musik til det, og i 2022 grundlagde han De’noiser sammen med Cilla.

Hvad går jeres forretningsidé ud på?

Mennesker oplever støj i forskellige miljøer hver dag, man behøver ikke at se på forskning for at forstå negativ effekt af støj. Vi kender alle sammen det at blive generet af støj fra naboer, trafik eller andre støjkilder. Vores idé går ud på at transformere støj til musik og på den måde reducere støjens negative effekt på mennesker.

Hvordan opstod ideen til jeres startup?

Under et møde med min studiegruppe blev vi forstyrret af støj fra en byggeplads tæt på universitet. Støjen var så forstyrrende, at vi ikke kunne fokusere, så vi fik en idé til at tilpasse noget musik til støjen, og pludselig havde vi det sjovt med støj.

Hvad er det bedste ved at være iværksætter?

At have den frihed til at prøve af alle mulige forskellige og skøre idéer uden at nogen kan bremse på det.

Hvad er så det mest udfordrende ved at være iværksætter?

Det er svært at få valideret et produkt. Som akademiker har man jo masse viden om menneskers problematikker, og man bruger den viden i den tidlige fase af startups udvikling. Men så kommer man ud, snakker med potentielle kunder og finder ud af, at det er nemmere at finde og løse problemer i litteraturen end i ‘’the real world’’.

Hvad har været den største succes indtil videre?

Der har været mange gode øjeblikke i selve udvikling af løsningen som f.eks. at vinde præmier for vores idé. Men den største succes indtil videre var at finde en kammerat, som ville være med på den her rejse.

Hvordan kombinerer I startup og studie?

Vi kombinerer det ikke; der er studie og så er der startup. En af os havde f.eks. ikke mulighed for at have praktik i min egen startup, og blev i stedet nødt til at arbejde på to separate spor.

Hvor er jeres startup i dag og hvor er I på vej hen?

Vi fik valideret den tekniske side af startuppen, og lige nu er vi ved at validere markedet og samtidig udvikle vores produkt. I fremtiden kommer I helt sikkert til at møde vores løsning et eller andet sted, hvor I oplever støj.

Hvad er jeres bedste råd til andre, som ønsker at starte egen virksomhed?

Bare kom i gang!

Der findes flere muligheder at blive iværksætter, end du tror, det finder du selv ud af, når du kommer i gang.