Q&A with MatSoft

Teamet bag

  • Mathias Søndberg-Madsen, grundlægger af MatSoft
  • Læser til Datamatiker på UCN
  • Grundlagde MatSoft 28-03-2022

Hvad går dine forretningsideer ud på?

MatSoft: Software/konsulentvirksomhed, der tilbyder mindre backend software-løsninger og forbedring til selvstændige og mindre virksomheder, inklusiv udvikling, design og hosting af hjemmesider til virksomheder.

Timerr: Primært, aktuelt projekt. Hjælp til iværksættere for at komme ud på arbejdsmarkedet. Én enkel indgang til en løsning for alle problematikker som iværksættere kommer ud for. Primært timeregistrering/projekthåndtering, men også en platform for at finde partnere, kunder og uddelegere arbejde til andre iværksættere.

LegalMatch: Tilbyder et gratis tilbud på en advokat ved at udfylde en simpel form på få minutter. På denne måde kan individer nemt og hurtigt få vurderet om deres sag er egnet til et advokatbureau. Når formularen fra forbrugeren er udfyldt, bliver sagen undersøgt af LegalMatch, derefter kontakter en advokat forbrugeren med et uforpligtende tilbud og til sidst kan advokaten optage sagen. Der tilbydes gratis opstart og derefter vil der blive opkrævet 10% af sagens samlede værdi når sagen er afsluttet.

Hvordan opstod ideen til dine startups?

MatSoft: Det var altid planen at MatSoft skulle startes eventuelt, da jeg altid har drømt om at blive iværksætter. Drømmen opstod med forventningen om at kunne styre sin egen arbejdstid og ikke være bundet af livet som fuldtidsansat, men kunne have frihed til at arbejde på ens egne præmisser, samt geografisk frihed, til at kunne arbejde hvor som helst, både på nationalt og internationalt plan.

Timerr: Da MatSoft startede var det svært at starte som iværksætter. Man skal finde kunder, prissætte sig selv korrekt, holde styr på projekter og timer, finde sit marked og tro på den værdi man skaber for en potentiel kunde. Selv med yderst højt antal af timeregistreringssystemer på markedet, var der intet som fokuserede på de problematikker som iværksættere står med. Timerr blev udviklet i starten som et privat værktøj til MatSoft, til hjælp i opstart af virksomheden, men har udviklet sig gevaldigt til at blive et produkt som er en samlet løsning til alle de problematikker, som iværksættere oplever.

LegalMatch: For personer i den private sektor kan det være både uoverskueligt og dyrt at få en potentiel juridisk sag vurderet. Derudover er det også vanskeligt at finde frem til hvilken type advokat man skal have til at se på sin sag. LegalMatch opstod ved en samtale med en samarbejdspartner, som har læst Jura, som oplevede dette hul i markedet, hvor LegalMatch løser det ved, at kunder kan udfylde en formular uden binding, som bliver vurderet af professionelle, som har kontakt med diverse advokatbureauer, og kunden får derefter et tilbud, som de enten kan takke ja eller nej til.

Hvad har været det mest skelsættende tidspunkt for dine startups?

MatSoft: Under Next Step-forløbet via UCN, hvor jeg fik mulighed for at sidde i praktik i egen virksomhed, fik jeg en masse vejledning til at få skudt MatSoft i gang. Dette resulterede i en eksponentiel udvikling af Timerr, hvor potentielle kundegrupper blev kontaktet og et behov blev fundet.

Timerr: Timerr oplevede høj vækst i værdi for MatSoft, da MatSoft kom videre fra de Regionale Mesterskaber i Randers til Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab på Børsen d. 1. juni 2023.

LegalMatch: Efter samtale med Innovations Centre Denmark blev en værdi af LegalMatch fundet og udviklet, da teamet som MatSoft har fået lov til at få et samarbejde med, fandt en høj værdi af dette system, og ønsker at blive samarbejdspartnere på at få dette system lanceret.

Hvor er dine startups i dag, og hvor ser du dem i fremtiden?

MatSoft: MatSoft er en enkeltmandsvirksomhed (PMV), da virksomhedens ejer er den eneste i virksomheden, er der ikke mange udgifter, men udvikling og fremdrift af virksomheden tager også længere tid. Til februar kommer en markedsføringsøkonom ind som praktikant, som skal stå for markedsføring af virksomhed og produkter.

Timerr: En gratis version er næsten klar til lancering, og betalte løsninger, som tilbyder bedre funktionalitet af systemet, skal udvikles hen over de næste par år. Den gratis version indebærer projektstyring, timeregistrering og kundehåndtering.

LegalMatch: En prototype er næsten klar til lancering, hvor testkunder skal findes og systemet skal derefter udvikles til at kunne være så værdifuldt som muligt. Derefter skal det officielle program udgives.

Hvad er det bedste ved at være iværksætter?

Man bestemmer selv hvilke projekter, man arbejder på, og hvilken retning man ønsker at gå. Derudover elsker jeg personligt udfordringer, og jeg bliver motiveret til at løse opgaver, desto vanskeligere de ser ud, hvilket også er tilfældet, når man som iværksætter skal finde løsninger til alle aspekter af det at drive forretning på, eller finde frem til en profil som problemerne kan blive outsourcet til.

Drømmen er at få så meget vækst i virksomheden, så man kan arbejde når man vil, og så meget man vil, og kan arbejde projektbaseret, og ikke være afhængig af en virksomhed til at give opgaver til én.

Hvad er så det mest udfordrende ved at være iværksætter?

Som nævnt står man med alle problemerne selv, og som ansat i en virksomhed, hvor man ”kun” behandler en bestemt del af en løsning på et større problem, vil man som iværksætter opleve, at der er mange ting som man skal forholde sig til. Mange flere ting end man regner med, og man bliver ved med at blive overrasket over mængden af dette. Derudover er motivationen og gåpåmodet for at få sin virksomhed driftsdygtig den største dræber for nyopstartede. Over 50 % af nyopstartede virksomheder giver op inden for de første par år. Dette er også den primære motivation for udviklingen af Timerr, som skal hjælpe lige præcis denne gruppe af mennesker.

Hvordan bruger du dine akademiske kompetencer som iværksætter?

Som en softwareudviklingsvirksomhed benyttes kompetencer som Datamatiker, da det er min primære beskæftigelse. Der udvikles, optimeres og designes backend-systemer og hjemmesider, og der bliver tilbudt en intropris på en opstartspakke for virksomheder uden en hjemmeside. Styrken med studiet gør, at jeg har et godt fundament for udvikling, da jeg har god software-arkitektur i mente under udvikling.

Hvordan kombinerer du dit studie og dine startups?

Da jeg stadig er studerende og læser videre indtil januar 2025, er virksomheden noget jeg prøver at få op på benene i min fritid. Men med mulighed for praktik i egen virksomhed har gjort det muligt for mig at opleve stærk vækst på denne front.

Hvad er dit bedste råd til andre, som ønsker at starte egen virksomhed?

Find en passion, find en måde, hvorpå du kan tjene penge på dette og hold dig ikke tilbage af frygt. Det er ikke nødvendigt at finde et hul i markedet, være den første med én idé, være den bedste, kunne alt og mere til før du kan starte virksomhed. Rom blev heller ikke bygget på en dag.

Det er fuldstændig umuligt at fejle, så længe du ikke giver op.