Frederik blev iværksætter til Startup Dating

”Motivationen kommer helt automatisk”

Frederik Skov Kjærgaard fra DeskSpace og AAU

Frederik Skovgaard Kjær er bidt af en gal iværksætter, så da han fik muligheden for at deltage i Startup Dating og få et indblik i en række studenter-startups, slog han til. Her blev han en del af AAU- og UCN-startuppen DeskSpace, og i dag elsker han den forskel han gør i startuppen, og de muligheder den giver ham.

Af Thomas Møller Christensen

– Jeg har nærmest altid været hooked på iværksætteri og haft lyst til at være en del af en startup. Men det er også vigtigt, at timingen er rigtigt. Og det var den her.

Sådan forklarer Frederik Skovgaard Kjær om, hvorfor han i slutningen af 2021 tog springet til at blive co-founder i AAU- og UCN-startuppen DeskSpace. Fire måneder tidligere var han netop begyndt at læse Erhvervsøkonomi (HA) på Aalborg Universitet (AAU) vel vidende, at livet som universitetsstuderende er et godt tidspunkt at igangsætte sin karriere som iværksætter.

– Jeg vidste, at det er nu, jeg kan bruge al min fritid på det. Det er ikke lige så nemt, når jeg er 35 år og måske har hus og børn, fortæller Frederik Kjær.

 

En perfekt mulighed for at blive en del af en startup

Frederik Kjær ledte derfor allerede fra begyndelsen af sin studietid efter en mulighed for at få lidt iværksætterjord under neglene, men han stod ikke selv med en idé, han kunne gøre til en forretning. Det passede ham derfor perfekt at deltage i Startup Dating, der er et samarbejde mellem AAU og UCN, hvor studerende og startups mødes og få et muligt match til f.eks. projekt- eller praktiksamarbejde eller som co-founders i startuppen. 10-15 startups pitcher indledningsvist deres virksomhed og samarbejdsmuligheder, og herefter netværker studerende og startups for at se, om der er potentiale for et samarbejde.

– Formatet fungerer virkelig godt, og det er en perfekt mulighed for at blive en del af en startup. Det er en rigtig god idé, at alle startups starter med en pitch, så man kan koncentrere sig om dem, hvor man ser de bedste muligheder for et match i forhold til startupidé, personlighed og kompetencer, fortæller Frederik Kjær.

 

Motivationen kommer helt automatisk i en startup

Frederik Kjær havde inden Startup Dating undersøgt de deltagende startups, og her skilte DeskSpace sig ud med et spændende koncept om at gøre det nemmere for både lejere og kontorfællesskaber at leje og administrere kontorpladser. En betragtning han blev bekræftet i efter at have hørt deres pitch, og han håbede derfor at kunne blive co-founder i startuppen, hvis kemien var god.

Det skulle hurtigt vise sig, at kemien var til stede øjeblikkeligt, og en måned og et par uformelle samtaler senere var Frederik Kjær officielt en del af DeskSpace; en beslutning han ikke har fortrudt ét sekund.

– Det er virkelig fedt. Når du arbejder med dine egne idéer og produkter, der skaber værdi for andre mennesker og virksomheder, kommer passionen og motivationen helt automatisk, siger Frederik Kjær.

 

Elsker at gøre en forskel

DeskSpace lancerede for nylig deres platform, deskspace.dk, der er den første store milepæl i den unge startups levetid. Men derfor slapper de ikke af i startuppen, tværtimod går det lige nu stærkere end nogensinde. Hvor det ender – eller om Frederik Kjær er med på hele rejsen – ved han ikke. Men:

 

– Det er vigtigt for mig at føle, at jeg gør en forskel, og det gør jeg her. Jeg elsker at se det, der bare var idéer og tanker for et halvt år siden, nu bliver realiseret. Og forhåbentligt er det blot begyndelsen. Man kan aldrig vide, hvad der sker med DeskSpace, men vi satser og håber selvfølgelig på, at vi får succes, fortæller Frederik Kjær.

Fakta – om DeskSpace:

DeskSpace er en booking- og administrationsplatform, der letter leje og administration af kontorpladser for både lejere og kontorfællesskaber. Foruden Frederik Kjær består teamet bag DeskSpace af:

  • Attila Lenart, der studerer International Business på AAU
  • Sebastian Voinea, der studerer Softwareudvikling på UCN
  • Sebastian Holesz, der studerer Softwareudvikling på UCN

Fakta – Frederik Kjærs opskrift på en succesfuld startup:

– Grundstenene i en succesfuld startup er for mig godt samarbejde og fælles værdier. Man tilbringer utroligt meget tid sammen, så det er vigtigt, at man kan lide hinandens selskab og kan grine sammen. Man skal ikke være enige om alting, men man er nødt til at have en fælles forståelse og en enighed om f.eks. visionen og værdier i startuppen, så man ikke peger i mange forskellige retninger.